headerimg
Image

Digitaal infomoment

Het digitale infomoment van OLVP Bornem Secundair onderwijs van 6 maart voor leerlingen van het eerste middelbaar vindt online plaats. Via Facebook Live kunnen jullie vanaf 11u vragen stellen en krijgen jullie live antwoord.

Verder op deze site vinden jullie alle informatie over onze eerste graad. Dit in de vorm van filmpjes, teksten en een virtuele tour doorheen onze school.

Informatie inschrijvingen

De inschrijvingen van alle leerlingen voor het eerste leerjaar voor schooljaar 2021-2022 vinden plaats op volgende momenten:

  • ■  Van zaterdag 20 maart 2021 (9u) tot en met zondag 18 april 2021 (20 u.) via een inschrijvingsdocument dat u zal terugvinden op de website (www.olvpbornem.be)

  • ■  Vanaf maandag 19 april 2021 (9 u.) kan ingeschreven worden tijdens de schooluren na telefonische afspraak (tel. schoolsecretariaat 03 361 41 10).

Capaciteitsbepaling

Capaciteit schooljaar 2021 - 2022
Aantal vrije plaatsen
1A: 300
2
1B: 20
0

De aantallen worden op regelmatige basis aangepast.

Studeren @ OLVP Bornem

OLVP Bornem Secundair Onderwijs is een warme, hartelijke en bruisende school die heel wat opleidingsmogelijkheden biedt voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Deze brochure wil je wegwijs maken in het aanbod van de eerste twee jaren in OLVP Bornem, een school die een brede waaier van mogelijkheden aanbiedt.

Daarna kies je een studierichting die logisch verder bouwt op de eerste 2 jaren. Het voltallige schoolteam staat alvast te trappelen om jou te ontmoeten!

Samen maken we school ;)

Image

Digitale brochure

Infofilmpjes eerste graad

Hieronder kan u filmpjes raadplegen waardoor u een inkijk krijgt binnen elke keuzemogelijkheid. Veel kijkplezier!

Virtuele tour doorheen OLVP Bornem

Image
Image

Laptopproject

Vanaf het schooljaar 2021-2022 nemen de leerlingen van het eerste jaar naast hun boeken ook een eigen laptop mee naar school.

Digitale werkmiddelen zijn niet meer weg te denken in het hedendaags onderwijs. Een eigen laptop zien we daarom als een belangrijke aanvulling van het boekenpakket.

Het schooljaar erop starten alle leerlingen van het eerste, tweede en vierde jaar met een eigen laptop op school voor gebruik in de lessen én voor thuisgebruik.

Wat zijn de belangrijkste doelstellingen van het project ‘Een laptop voor elke leerling’?

  • ■  In dit digitale tijdperk willen we een krachtige en flexibele leeromgeving aanbieden die het leerproces kan ondersteunen, verrijken en personaliseren.

  • ■  We willen digivaardigheden ontwikkelen in functie van levenslang leren door informatievaardigheden, digitale geletterdheid en mediawijsheid bij elke leerling te verhogen.

  • ■  We willen gelijke onderwijskansen bieden: alle leerlingen beschikken op school en thuis over een performante laptop met software die volledig up-to-date is.

FAQ Laptopproject - BYOD

OLVP in a day